Moșia de la Tohani - Fetească Albă (0.75 l, sticla)

59.5 RON

56.53 RON (Livrare recurenta)

Fetească Albă este un vin cu arome proaspete și energizante. Are un gust tonic care te poarta cu gandul la zilele insorite de vara, cu un postgust durabil si elegant.

Producator: Moșia de la Tohani
Categorie: Vinuri

Povestea Moșiei de la Tohani

Tohani a cunoscut o lungă istorie, documentele care atestă existența podgoriei datând din 1773. A fost, dintotdeauna, un loc cu o putere aparte, care a influențat destine și a schimbat cursul istoriei. Poate cea mai cunoscută poveste a locului este cea din perioada în care Tohaniul a stat sub semnul regalității.
Începând cu anul 1930, Principele Nicolae al României, fratele regelui Carol al II lea, devine proprietarul acestui vast domeniu, unde o cunoaște pe frumoasa Ioana Dumitrescu Doletti, fiică de moșier din Tohani, renunțând la tron pentru a se căsători cu ea. Principele şi-a pierdut drepturile regale, dar Ioana Doletti și moșia de la Tohani au rămas pasiunea lui pâna în ultima clipă.
De atunci, toți cei care au ales să se oprească la Tohani – pentru un timp sau pe viață – au cunoscut și au simțit pasiunea pe care acest loc o inspiră oamenilor.
În anul 1948, Domeniile Tohani devine proprietate de stat iar în anii următori, printr-o asociere cu specialiști din zona Bordeaux, Franța, a fost construită crama, păstrată până în ziua de astăzi ca loc de vizită și muzeu. Aici se află conservată singura vinotecă din zonă, ce adăpostește peste 100.000 de sticle de vinuri de colecție.
În anii 2000, compania este privatizată și cunoaște un amplu proces de modernizare. Construcția unei noi fabrici cu tehnologie de ultimă oră, o nouă infrastructură, replantarea viței de vie pe suprafețe importante. Acesta este începutul perioadei moderne, când echipei Tohani i se alătură oenologul din Africa de Sud, Albertus Van Der Merwe, aducând la Tohani aerul lumii noi, care completează perfect tradiția și priceperea maestrului oenolog Ion Marin, recunoscut la nivel național.
În anul 2012, Tohani România devine furnizor al Casei Regale a României, o recunoaștere a calității și valorilor ce au stat la baza evoluției companiei spre statutul de creator de vinuri.

Ce spun clientii