Despre noi


Fiecare lucru are o poveste frumoasă de spus, fie că începe sau nu cu „a fost odată ca niciodată”. Noi nu facem excepție.

În aprilie 2020, Ray și Marius (2 dintre fondatori), după două luni de planuri, lansau conceptul pentru a testa ideea de business. Al treilea cofondator, Alex, s-a alăturat companiei în formare în vara anului 2020, iar din acest punct și până la lansare nu a fost decât un pas, dar, de fapt, povestea Băcăniei Tei s-a înfiripat mult mai devreme, pe vremea când Marius era copil și se juca la țară în teiul din curtea bunicilor (de aici vine și numele). 

Gusturile autentice savurate acolo nu le-a uitat niciodată, la fel cum nici dorința de a le întâlni din nou și din nou nu l-a părăsit. Soluția a fost să creeze chiar el spațiul unde miracolul naturii și priceperea artizanilor să se întâlnească sub forma unor produse autentice, procesate minim și care să nu conțină adaosuri dăunătoare.

Fondatori Bacania Tei

Mai departe, firul poveștii s-a țesut de la sine. Treptat, echipa s-a mărit cu oameni dedicați, care fac tot posibilul ca în fiecare zi să ajungă la tine bunătăți proaspete, locale. Ei reprezintă partea mai puțin vizibilă a Băcăniei Tei (oamenii de la birou, din spatele calculatoarelor, colegii de la depozit, șoferul care transportă coletele ș.a.m.d.), mecanismul din spatele cortinei fără de care nimic nu ar fi fost posibil. 

Asta e povestea noastră, dar finalul încă nu s-a scris. Te invităm să ni te alături și să scriem împreună următorul capitol!

Bacania Tei

Ne dorim să ajutăm producătorii locali și să încurajăm consumul unei alimentații sănătoase. Nu vrem să uiți gustul pâinii de casă, sau a roșiilor de grădină. Ne “întoarcem la rădăcini” și ne aducem aminte cu drag, de gustul copilăriei noastre și de ce nu, îl transmitem mai departe noilor generații.

Vrem să îți facem viața mai ușoară și să aloci timp lucrurilor cu adevărat importante. De aceea mergem noi direct la producătorii locali și selectăm cele mai proaspete legume și fructe de sezon.

Toți furnizorii noștri oferă o atenție ridicată produselor pe care le vând. Vindem produse alimentare care credem că sunt cu adevărat remarcabile, făcute de oameni pe care îi cunoaștem și în care avem încredere.

Considerăm că a plăti puțin mai mult pentru alimente hrănitoare și de înaltă calitate, merită în totalitate. Echipa noastră a găsit cei mai buni producători care îndeplinesc standardele noastre înalte de calitate și durabilitate. Pentru Băcănia Tei, calitatea înseamnă mai mult decât aromă și prospețime. Înseamnă că legumele și fructele au fost crescute în armonie cu mediul natural și că producătorul a fost plătit corect.

Misiunea

Familia ta are un erou: pe tine! În fiecare zi te asiguri că mănâncă sănătos, chiar dacă asta cere sacrificii. În echipă însă, totul este mai ușor, așa că vrem să ne unim forțele și să te ajutăm să economisești timp, bani, dar mai ales, să câștigi lupta cu procesarea excesivă din industria alimentară, ce ne îndepărtează de "gustul de odinioară" și tradițiile românești.

Îți oferim o alternativă sănătoasă pentru produselor pline de E-uri din supermarket, sub forma legumelor și fructelor de proveniență locală, deci implicit mai proaspete, a preparatelor tradiționale românești naturale, fără conservanți, și a produselor artizanale de calitate.

Principii

Credem în afacerile mici și de familie și susținem brandurile românești. Durează mai puțin și e nevoie de resurse mai mici pentru a aduce produse din proximitate, așa că facem asta ori de câte ori este posibil.

Natura este importantă, așa că folosim ambalaje reciclabile și biodegradabile pentru a avea grijă de mediu. Agricultura sustenabilă are de asemenea sprijinul nostru.

Investim în calitate, pentru că suntem convinși că nu ai niciodată de pierdut dacă pariezi pe ea. Dacă și tu crezi același lucru, bun venit în club!

Mâncarea tradițională românească are atât de mult potențial! În magazinul nostru vei găsi o gamă largă de astfel de produse din toate colțurile țării, pentru că suntem determinați să o promovăm.